Opt persoane de 20 și 25 de ani, locuitori ai mun. Chișinău și raionul Căușeni, au fost reținute. Indivizii ar fi comercializat droguri pe teritoriul Republicii Moldova prin aplicații electronice de comunicare. Astfel, în perioada anului 2018, bănuiții ar fi vândut stupefiante în sumă de peste 1 300 000 lei.

Potrivit polițiștilor, doi dintre aceștia sunt studenți. Alți doi, au mai fost anterior condamnați pentru furt și conducerea în stare de ebrietate a mijlocului de transport.

Suspecții, au creat o schemă prin care au distribuit rolurile, unii camuflau drogurile în spații cu acces public, alții prin intermediul unei aplicații speciale de comunicare propuneau ofertele. Achitarea pentru droguri se solicita să fie efectuată prin intermediul terminalelor electronice de plată.

Astfel, dânșii au creat două magazine online unde plasau informații despre tipurile de droguri și prețurile pentru anumite cantități, metodele de achitare și primire a stupefiantelor.

În scopul camuflării activității criminale au fost utilizate mai multe conturi bancare precum și portmonee electronice de plată.

Ulterior, polițiștii au depistat și ridicat mai multe tipuri de droguri, printre care pastile Ecstasy, marijuană, etnobotanice, precum și carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, trei arme pneumatice deținute ilegal, dar și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.

De asemenea, au fost identificate peste 20 de adrese, locații cu droguri ascunse.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Totodată, acestora le-au fost aplicată măsura preventivă sub forma de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.