Un locuitor al raionului Cantemir riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă pentru omorul intenţionat şi atacul tâlhăresc, comis acum două luni, asupra a doi bărbaţi. Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul de învinuire a inculpatului în judecată.

„Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 2 septembrie curent, într-un apartament de pe strada Trandafirilor, din sectorul Botanica. Potrivit probatoriului, inculpatul şi victimele făcuse cunoştinţă în ajun, la o discotecă din capitală, după care au mers împreună acasă la una dintre victime. Profitând de faptul că bărbaţii au adormit sub influenţa alcoolului, inculpatul i-a înjunghiat mortal, după care a sustras din apartament bunuri estimate la peste 37 de mii de lei, părăsind ulterior locul faptei”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Corpurile victimelor, de 30 şi 31 de ani, au fost depistate a doua zi după tragedie, de mama unuia dintre aceştia.

Inculpatul a fost identificat şi reţinut la scurt timp, iar până în prezent se află în arest. Acesta are 20 de ani şi mai este vizat în alte patru cauze penale pentru comiterea mai multor tâlhării şi jafuri.