/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Alegerile, un test pentru Moldova. Michalko: „Nu am văzut progrese pentru a răspunde îngrijorărilor noastre.”

20 noiembrie 2018, ora 19:21

Asistența macro-financiară urmează să fie suspendată formal. Până acum fusese „înghețată”, așteptând să vedem măsuri din partea autorităților”, Peter Michalko, șeful delegației UE în Moldova.

Michalko a mai declarat că asistența macro-financiară va fi reluată doar când se vor vedea acțiuni reale și cu impact, iar următorul test important pentru Republica Moldova vor fi alegerile parlamentare. Mai mult, ambasadorul UE a reamintit că au fost cerute acțiuni urgente pentru investigarea și recuperarea miliardului furat și pedepsirea celor vinovați, dar și în lupta cu corupția la nivel înalt.

Așteptările noastre imediate și stringente rămân statul de drept, reforma justiției, asigurarea unor alegeri libere și corecte, independența mass-media și a societății civile. Ele condiționează asistența noastră. Nu am văzut progrese pentru a răspunde îngrijorărilor noastre în multe dintre aceste domenii”, Peter Michalko, șeful delegației UE în Moldova.

Rezoluția Parlamentului European de săptămâna trecută, prin care autoritățile de la noi au fost criticate, a stabilit că acordarea asistenței macro-financiare este condiționată de desfășurarea alegerilor parlamentare într-un mod liber și corect. Parlamentarii au recomandat ca cele 100 de milioane de euro să fie redirecționate către societatea civilă, presa independentă, autoritățile locale și sectorul privat.

Redactor: Felicia Crețu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram