Deflagrație într-o casă din satul Bălăbănești, raionul Criuleni. O fetiță de șapte ani și un bebeluș au ajuns la spital după ce soba din casa lor a explodat. Copiii au fost lăsați fără supraveghere, iar din cauza frigului, sora mai mare ar fi încercat să aprindă focul cu benzina. Minorii au fost internați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, starea lor fiind de gravitate medie.

Explozia a avut loc aseară. Primele informații arată că cei doi copii ar fi rămași singuri acasă, iar pentru că în casă era frig, fetița a încercat să aprindă focul în sobă.

A avut loc o deflagrație la soba de încălzit din motiv că proprietara a stropit cu soluția inflamabilă, posibil benzină după miros. Copiii posibil erau fără supraveghere”, Andrei Catrev, șef apărare de incendii, secția situații Excepționale Criuleni

O rudă a familiei povestește că, de fapt, deflagrația a avut loc din cauza că mama copiilor s-ar fi aflat în stare de ebrietate.

O duceau măhălenii înapoi acasă. Plângea copilul de șase ani, care la școală și spunea: Mamă, îți ajunge.

Întrucât tatăl e plecat la muncă în Franța, primii care au sărit în ajutor au fost rudele și prietenii familiei. Aceștia au lucrat toată noaptea pentru a curăța locuința.

A fost cu mine la Moscova și am lucrat tare mulți ani acolo și în tot timpul ăsta s-au întâmplat foarte multe necazuri. Am aflat la ora șase dimineața și am venit încoace și am văzut. Da, tot dărâmat.

Am ieșit deja era urgența și poliția venise, se uita. Scoatem tot ce se poate. Alegem cărămida. O să aducem acuși lutul să muruim”, Sergiu, vecin

Bărbatul a mai povestit că în trecut, familia a mai avut un copil, dar care ar fi decedat din cauza neglijenței mamei.

Familia a mai avut incidente, adică la dânșii a mai decedat un copil micuț. Dar așa în general am văzut că s-au pornit binișor, făceau reparație, lucrau. Am auzit că servea, dar așa…

Da, s-a înnădușit, nu știu. E o familie cumsecade. El muncește, ea cu copilul.

S-au culcat noaptea, s-a înnădușit copilul, nu știu din ce cauză. Noi eram prieteni. El acum a plecat, vreo 3-4 zile poate. Familie normală.

Copiii au fost internați la Institutul Mamei și Copilului din capitală, iar acum starea lor este de gravitate medie. Aceștia vor continua să se afle sub supravegherea medicilor.

Momentan se simt mai bine. Au fost transferați în secția neurochirugie. Nu prezintă arsuri, prezintă doar traume cranio-cerebrale. Momentan starea lor este în afara pericolului”, Maxim Cazacu, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului

Mama micuților se află alături de copiii ei, la Institutul Mamei și Copilului, dar refuză să vorbească despre acest caz cu reprezentanții mass-media. Cazul este cercetat de organele de drept.

EXPLOZIE ÎNTR-O CASĂ DIN CRIULENI
Doi copii au fost internați la spital după ce soba din casă a explodat

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu