/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Gheorghe Petic va mai sta în arest preventiv 30 de zile! Magistrații de la Orhei i-au prelungit mandatul

missing
20 noiembrie 2018, ora 15:36

Magistrații de la Judecătoria Orhei au prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui Gheorghe Petic. Acesta va sta în penitenciar cel puțin până pe data de 21 decembrie.

Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate, spune că instanța a ignorat faptul că, până la pronunțarea deciziei, clientul ei nu a făcut cunoștință materialele din dosar: „Abia după prelungirea mandatului i s-a dat rechizitoriul și va fi escortat pe 26 noiembrie pentru a face cunoștință cu acesta”, a spus apărătoarea.

De asemenea, avocata a spus că, cel mai probabil, Gheorghe Petic va fi transferat la Penitenciarul din Rezina.

La sediul Judecătoriei Orhei s-au adunat câțiva susținători ai lui Gheorghe Petic. Aceștia au scandat: „Libertate lui Petic”.

Avocata a declarat că va contesta decizia judecătorilor privind prelungire mandatului de arest preventiv.

Amintim că, Gheorghe Petic, membru al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a fost reținut la jumătatea lunii octombrie, fiind suspectat de viol. El neagă acuzațiile procurorilor și spune că dosarul intentat pe numele lui este unul politic.

Acesta a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram