Deși încă nu știe pe ce circumscripție va candida la alegerile parlamentare, democratul Constantin Tutu se afișează tot mai des la diferite evenimente publice din municipiu. Ieri a lansat rută de troleibuze în Trușeni, iar astăzi a fost la o grădiniță din Durlești. Publicația Ziarul de Gardă scrie că acțiunile cu tenta electorală ale deputatului sunt, de fapt, proiecte finanțate din bugetul de stat ceau costat milioane de lei.

Democratul Constantin Țuțu pare să aibă o agenda destul de încărcată în ultima perioadă. De la reparație de străzi, la șezători în grădinițe. Ieri, spre exemplu, democratul a participat la lansarea rutei de troleibuz spre Trușeni, suburbia capitalei, fiind lăudat de preotul din sat.

Eu cred că este un eveniment de bun augur până la urmă și să vă bucurați de transport. O zi frumoasă la toți! Bravo! -Vorbă scurtă și faptă multă”, Constantin Țuțu, deputat PDM.

Astăzi democratul a ajuns la o șezătoate de la Grădinița nr.2 din Durlești.

Într-adevăr am avut și eu astăzi emoții speciale la nunta moldovenească. Vreau să spun că sunt tradiții frumoase, tradiții și valori care trebuie păstrate”, Constantin Țuțu, deputat PDM.

Pe de altă parte, potrivit unei investigații a Ziarului de Gardă, acțiunile cu tentă electorală de milioane ale lui Țuțu ar fi finanțate din bugetul de stat. De exemplu, în iunie 2018, deputatul Constantin Țuțu și-a atribuit reparația a cel puțin opt străzi din orașul Durlești. Lucrările de reparație ar fi început la inițiativa deputatului Țuțu, după ce localnicii i-au solicitat acest lucru, afirma deputatul pe rețelele de socializare.

Reporterii de la Ziarul de Gardă au contactat-o pe primara de Durlești pentru a afla din ce surse sunt reparate drumurile și care este aportul concret al deputatului democrat. La insistența reporterului, Eleonora Șaran ar fi recunoscut că străzile sunt, de fapt, reparate din bani publici, iar deputatul Țuțu ar fi cel care „convinge instituțiile publice responsabile să ofere finanțare”. Deputatul PD și-a atribuit pe rețelele de socializare și reparația drumului de acces spre comuna Băcioi, mai scrie Zdg. La 23 octombrie 2018, Țuțu a transmis un demers către Nistor Grozavu, prin care solicită rezolvarea problemei privind reparația drumului. La doar o săptămână distanță, Constantin Țuțu anunța pe pagina sa de Facebook că drumul de acces spre comună deja se repară. Din bugetul municipal au fost alocate 3,5 milioane lei. Localitățile Băcioi, Trușeni, Codru, Durlești și Sângera, unde deputatul Constantin Țuțu este activ în ultima perioadă, fac parte din aceeași cirumscripție uninominală, nr 33. Întrebat dacă va candida pe circumscripția dată, democratul susține că decizia le aparține colegilor de partid.

Dvs. veți candida la parlamentare, în circumscripție? Nu vă pot spune. Cum o să decidă colegii mei”, Constantin Țuțu, deputat PDM.

L-am contactat și astăzi pe Constantin Țuțu pentru o reacție. Acesta însă a spus ca este foarte ocupat.

Sunt Felicia Crețu, reporter TV8. Aveți un minut liber? Nu, dacă sincer sunt foarte ocupat acum. Foarte rapid, avem nevoie de o reacție din partea dumneavoastră. – În legătură cu ce? – Ziarul de Gardă a publicat un articol în care a spus că v-ați atribuit reparația mai multor străzi în Durlești. – Haideți că o să vorbim puțin mai târziu la tema asta, bine?”, Constantin Țuțu, deputat PDM.

Constantin Țuțu a devenit deputat în Parlamentul R. Moldova pe listele PDM în noiembrie 2014. Acesta este sportiv de performanță, fiind considerat timp de mai mulți ani cel mai bun luptător moldovean, multiplu campion naţional şi mondial la kickboxing şi Muay Thai.