Ministerul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici s-a autosesizat în legătură cu accidentul produs la data de 19 noiembrie în apropiere de localitatea Mărășești, România. Astfel, acesta a solicitat Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să stabilească legalitatea activității autobuzului și a firmei care presta serviciul de transportare a călătorilor în Italia.

Ministrul a cerut să fie întreprinse controale de rigoare în organizarea activităților de transport rutier și să fie monitorizat periodic modul de prestare a serviciilor de transport.

Vă rog să verificați cât mai strict starea tehnică a unităților de transport. Totodată, cer să asigurați calitatea serviciilor prestate de transportatori și să luați măsurile necesare.”, a menționat Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul a solicitat să fie făcută o interpelare către autoritățile din România, care deservesc drumul respectiv, pentru a stabili starea drumului la momentul accidentului.

Este nevoie de raportul Poliției Rutiere din România, referitor la starea tehnică a autocarului, pentru a identifica cauza accidentului, care putea fi o problemă tehnică sau lipsa cauciucurilor de iarnă”, a precizat ministrul.

Totodată, urmează să fie verificat dispozitivul care monitorizează timpul de lucru a șoferilor.

Amintim că, un autocar înmatriculat în Republica Moldova s-a răsturnat în apropiere de localitatea Mărășești, România. În urma accidentului, o persoană a decedat, iar alte șase au suferit traumatisme. Accidentul s-a produs în seara zilei de luni, 19 noiembrie.