Propunerea de a interzice parlamentarilor moldoveni să folosească limba rusă la locul de muncă este o altă inițiativă care duce la dezintegrarea țării, afirmă Leonid Kalashnikov, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI, Integrarea Eurasiatică și relațiile cu compatrioții, transmite Ria Novosti.

Inițiativele lor sunt menite să îngusteze tot ceea ce a fost și este într-un singur stat numit Uniunea Sovietică, folosirea limbii ruse. Iar scopul este, pare, să fie spre Vest. În acest sens, nu vă surprindeți atunci dezintegrării țării voastre. O altă inițiativă care vizează acest lucru„, a declarat Kalashnikov.

Deputatul rus a reamintit că consecința acestei politici a autorităților din Moldova este situația din Transnistria și Gagauzia.

Politicianul a menționat că, în opinia sa, Moscova nu ar trebui să răspundă la o astfel de inițiativă în nici un fel, deoarece „propria populație” a Moldovei a răspuns deja.

În acest sens, vom susține poporul. Cred că Rusia ar trebui să sprijine această populație în a-și asigura propriile drepturi„, a concluzionat el.

Amintim că, Partidul Liberal din Moldova a lansat o inițiativă care prevede cunoașterea obligatorie a limbii române de către deputați, utilizarea acesteia în timpul întâlnirilor, în luările de cuvânt de la tribuna parlamentară și în timpul depunerii inițiativelor legislative. Proiectul prevede și eliminarea procesului de traducere a documentelor în limba rusă.