/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Filip cere explicații, de ce au fost închise ieri cele trei școli: „Nu a fost potop sau sfârșitul lumii... Să vedem motivele reale”

missing
21 noiembrie 2018, ora 15:24

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației Culturii și Cercetării (MECC) explicații cu privire la motivul închiderii a trei școli din republică, ieri, 20 noiembrie. Premierul susține că drumurile au fost curățate și nu au fost situații excepționale.

„Nu a fost ceva ieșit din comun, decât niște ninsori. Nu înseamnă că a fost potop sau sfârșitul lumii. Să vedem școlile care nu au funcționat, care au fost motivele reale. Am avut o mulțime de ședințe, am trecut prin asemenea ninsori și avem lecția învățată. Să văd ce s-a întâmplat în fiecare școală, căci drumurile au fost curățate. Trebuie să înțelegem ce nu a funcționat”, a declarat Pavel Filip în debutul ședinței Guvernului de astăzi.

De asemenea, Filip a abordat subiectul deconectării energiei electrice în urma ninsorilor: „Am purtat discuții cu operatorii de sistem să avem suficiente echipe de intervenție să nu stea localitățile cu zilele fără energie electrică. Dacă nu au capacitate, să contracteze aceste servicii”, a spus prim-ministrul.

Amintim că, după ce mai multe localități din republică au rămas fără curent electric în urma ninsorilor din ultimele zile, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a sesizat furnizorul de energie electrică, să asigure consumatorii cu surse alternative, până se va restabili schema normală de livrare a curentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram