Un cetățean armean a fost lovit de un Boeing 737 în aeroportul Sheremetyevo, marți 20 noiembrie, în timp ce încerca să evite deportarea în Armenia. Înainte de a urca în autocarul care trebuia să-l transporte spre avionul care urma să zboare spre Yerevan, bărbatul a luat-o la fugă spre pista de decolare și a nimerit sub roțile avionului de pe cursa Moscova-Atena. Potrivit interfax.ru, echipajul avionului a informat că la decolare a fost lovit un animal, ca mai târziu, o inspecție a pistei să descopere corpul, hainele și biletul de avion al bărbatului.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost identificat ca fiind Albert Yepremyan. El urma să fie deportat din Spania în Armenia, cu escală în Moscova. Potrivit Mash, în timpul zborului din Madrid spre Moscova, bărbatul ar fi atacat un membru al echipajului.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit abia după decolarea avionului de pe cursa Moscova – Atena, la ora 20:10.

În urma impactului mortal zborul nu a fost reținut deoarece nu se știa despre decesul bărbatului. După aterizarea în Atena, cei responsabili au găsit urme bilogice pe roțile avionului și au sesizat că avionul ar fi suferit daune asupra fuzelajului.

Comitetul de investigații din Rusia a deschis o cauză penală pentru încălcărea regulilor privind securitatea transporturilor, care prin neglijență a dus la decesul unei persoane. În timpul investigațiilor pista unde s-a întâmplat accidentul a fost închisă, opt zboruri fiind amânate. Deși nu s-a anunțat avionul cărei companii a fost implicat în accident, potrivit orarurilor zborurilor de pe site-ul oficial al aeroportului Sheremetyevo, aceasta este „Aeroflot”.