Fostul procuror al Chișinăului Ivan Diacov a fost pus să dezmintă o declarație din 2007 care ar leza demnitatea și onoarea acuzatorilor. Asta după ce, într-un interviu pentru un ziar, Diacov a spus că unii procurori sunt corupți și intentează dosare pentru a face bani. Asociația Procurorilor l-a dat în judecată pe Diacov invocând lezarea onoarei și demnității procurorilor și pentru că acestă informație ar fi falsă.

Potrivit unei decizii a Judecătoriei Chișinău, Diacov este obligat să dezmintă în ziarul Timpul dar și pe site-ul acestuia afirmația: „Cunosc cazuri concrete când actualii procurori crează situații, pe care tot ei le rezolvă pe bani buni”.

Totodată, „Publicația periodică „Timpul de dimineață” este obligată să publice gratuit, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, dezmințirea lui Ivan Diacov.

Potrivit  aceleiași decizii, magistrații au respins solicitarea Asociației Procurorilor ca Ivan Diacov să aducă scuze întregului corp de procurori.

Contactat de TV8, fostul procuror a declarat că nu este de acord cu decizia și o va ataca în instanță superioară.

Atunci am spus că știu despre aceste cazuri, iar acum să spun că nu știu? Nu am ce dezminți.
O să atac în instanța superioară. Este o absurditate că s-a adresat în judecată Asociația Procurorilor. Eu în acel interviu nu am atins careva interese a Asociației Procurorilor.

Precizăm că declarațiile cu pricina au fost făcute în într-un interviu din luna mai a anului 2017. Mai jos puteți citi decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, din 21 noiembrie 2018.