Scuarul „George Coșbuc" din sectorul Râșcani al Capitalei va fi renovat până la sfârșitul lunii aprilie 2019. Primăria Chișinău informează că a fost aprobat Concepția de proiect pentru reamenajarea scuarului, iar costul total al proiectului este 45 mii Euro, dintre care 59 la sută reprezintă partea de grant, restul sumei urmează a fi finanțată de către bugetul municipal.

Proiectul de regândire a spațiului public menționat prevede reabilitarea zonei verzi, amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public și a mobilierului urban, parcări pentru biciclete, precum și montarea unei cișmele.

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către echipa de arhitecți care a obținut locul I la Concursul municipal, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie, a.c. Inițiativa este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Contractul pentru elaborarea proiectului de execuție va fi încheiat între municipalitate și autorii concepției, S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, după care va fi elaborat caietul de sarcini pentru executarea lucrărilor.