/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un scuar din Chișinău va fi reamenajat cu 45 de mii de euro. Ce lucrări vor fi efectuate

missing
22 noiembrie 2018, ora 17:06

Proiectul de regândire a spațiului public menționat prevede reabilitarea zonei verzi, amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public și a mobilierului urban, parcări pentru biciclete, precum și montarea unei cișmele.

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către echipa de arhitecți care a obținut locul I la Concursul municipal, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie, a.c. Inițiativa este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Contractul pentru elaborarea proiectului de execuție va fi încheiat între municipalitate și autorii concepției, S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, după care va fi elaborat caietul de sarcini pentru executarea lucrărilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram