/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dosarul privind tentativa de omor al lui Vlad Plahontiuc, aflat la Curtea de Apel, a ajuns aproape de final

22 noiembrie 2018, ora 19:27

În fața instanței toți inculpații au fost aduși fiind escortați de mascații de la Pantera și mai mulți polițiști. Iurie Parhomenco a fost adus separat și ținut departe de ceilalți învinuiți. În fața judecătorilor el a spus că toată schema a fost organizată de Valeriu Zabolotnîi, condamnat de prima instanță la 20 de ani de pușcărie.

Voi singuri ați văzut că el a fost speriat. Omul este influențat. – Dar ce va spus el inițial? – A spus că totul este înscenat și că el va fi ajutat, că va fi eliberat. – Cine să-l ajute? – Cei care l-au ajutat să însceneze”, Valeriu Zabolotnîi, condamnat la 20 de ani de pușcărie.

Acesta consideră că totul a fost pus la cale de către liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, care a vrut astfel să ajungă la interlopul Grigore Karamalak.

Totul s-a făcut pentru a-i dăuna omului de afaceri Grigore Karamalak. Eu mereu am spus că dacă domnul Plahotniuc este bărbat, era să-și ia bilet la avion și să zboare la Moscova unde putea să discute cu Karamalak toate momentele”, Valeriu Zabolotnîi, condamnat la 20 de ani de pușcărie.

Mărturiile lui Parhomenco au trezit și nedumerirea avocaților care-i apără pe ceilalți inculpați.

S-a creat impresia că a fost persoană care a fost, în privința căria au fost aplicate careva măsuri ilegale la urmărirea penală. -Aici sunt și probleme de credibilitatea declarațiilor făcute”, Veaceslav Țurcan, avocatul lui Vasile Dragulea.

Parhomenco poate să spună tot ce i se comandă. La întrebarea lui Zabolotnîi, ca el să spună adevărul și să nu-i fie frică de presiuni, acesta a răspuns că încă din izolatorul pentru detenție provizorie el a fost amenințat. Cineva i-ar fi spus că el va fi înlăturat dacă nu de unii, atunci de alții, dar acest fapt a rămas fără atenția instanței”, Vladimir Curmeli, avocatul lui Valeriu Zabolotnîi.

Cât despre vinovăția lui Vasile Dragulea, condamnat de prima instanță la trei ani de pușcărie, avocatul său spune că acesta nu este vinovat și că a fost atras în această schemă din întâmplare.

Dragulea era un simplu taximetrist, care a dus niște oameni până la hotar și înapoi și a fost achitat pentru serviciile sale ca taxist”, Vladimir Curmeli, avocatul lui Valeriu Zabolotnîi.

Ceilalți avocați vor face declarații doar după pronunțarea sentinței. În același timp, procurorii au părăsit sala de ședință imediat după ce judecătorii s-au retras, fără a oferi comentarii pentru presă. La Curtea de Apel, acuzatorii au cerut o pedeapsă mai dură pentru o parte din inculpați. Între timp, avocații au cerut achitarea clienților lor. Toți cei 7 bărbați au fost acuzați de pregătirea omorului săvârșit la comandă asupra lui Vladimir Plahotniuc. În primăvara acestui an, șase dintre ei s-au ales cu diferite termene de detenție, între 3 și 20 de ani. Singurul care și-a recunoscut vina este Iurie Parhomenco. Procurorii au declarat că omorul ar fi fost comandat de liderul lumii criminale, Grigorii Karamalak, care le-ar fi propus asasinilor 200 de mii de euro. Acum Karamalak este pus sub învinuire, iar pe numele său autoritățile moldovenești au emis mandat de arest.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram