/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Moarte pe patru roți? Starea tehnică deplorabilă a unei ambulanțe a fost filmată de mecanicii unui service auto

missing
22 noiembrie 2018, ora 17:59

La roata de înainte din dreapta vedem lipsa unei piese. Stânga din față la fel. Stabilizatoarele la fel. Sunt cu totul rupte. Discul de frână este pur și simplu rupt”, mecanic.

După ce o ambulanță de la serviciul Aviasan a ajuns la diagnosticare la un service auto din capitală, mecanicii au postat pe o rețea socială un video în care arată piesele ruginite și defecte ale mașinii.

Ceva legat cu sârma aici văd. Cutia de viteză. Scurgere de ulei. Asta este starea tehnică la automobilele care transportă pacienți de urgență”, mecanic.

Contactata de TV8, purtătoarea de cuvânt al Spitalului de Urgență a declarat că administrația cunoaște despre starea ambulanțelor, însă nu le pot scoate din uz, deoarece sunt insuficiente automobile.

Automobilul de marca Ford Transit a fost procurat în anul 2010 și are parcurși 703 mii kilometri, adică gradul de uzură este depășit peste 100 de procente. Total serviciul Aviasan are în dotare șase ambulanțe, dar în acest an Ministerul Sănătății urmează să reînnoiască parcul cu 3 ambulanțe de tip C și 3 de tip D”, Cristina Gorea, serviciul de presă al Institutului de Medicină Urgentă Chișinău.

Recent, autoritățile au procurat 180 de ambulanțe noi, 32 dintre care au sosit ieri la Chișinău. Pentru acestea, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a alocat în credit 12 milioane de euro. Parcul de Ambulanțe a capitalei a fost reînnoit în totalitate 20 de ani în urmă.

Reporter: Diana Popa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram