/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un atelier din capitală învață oamenii cum să deseneze de la zero și cum pictatul îi poate trata spiritual

22 noiembrie 2018, ora 18:42

Nu este o școală academică, este un studiou unde puteți încerca să desenați în orice formă a artei vizuale, inclusiv olărit”, Inga Orehova, pictoriță.

Tehnica „Erbu” se numește, tehnica desenului pe apă. Pot desena și copiii, și maturi”, Ecaterina Cosareva, meșteriță.

Și pentru că directoarea atelierului nu doar pictoriță, dar și psiholog, Inga investește în cei care îi bat la ușă toate cunoștințele acumulate de-a lungul anilor. Aici oamenii nu doar învață cum să deseneze de la zero, ci și cum pictatul îi poate relaxa și cum pot vedea lumea în mai multe culori. Inga numește această activitate: vindecarea sufletului.

Terapia prin artă este este o știință uimitoare, magică, o ramură a psihologiei, a psihiatriei, a psihoterapiei, să spunem mai mult, pentru că este legată de vindecarea sufletului”, Inga Orehova, pictoriță.

Pictorița nu uită și de cei care au nevoie de ajutor. Colaborează cu organizații ce fac acte de caritate și oferă servicii instituțiilor medicale, caselor de copii sau bătrâni.

Poziția mea este clară, cu cât mai multă bucurie va exista în această țară și cu cât mai mulți oameni și copii pot fi creativi, cu atât va fi mai bine într-un anumit loc”, Inga Orehova, pictoriță.

Artista povestește cu mândrie de cei care i-au pășit pragul. Unii dintre aceștia, după ce au însușit tehnicile cu succes, au continuat să-și dezvolte talentul în școli specializate, atât în țară, cât și în afara ei.

Reporter: Victoria Țariova
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram