Un bărbat de 40 de ani aducea prin contrabandă, de peste hotarele țării pastile psihotrope de tip Subutex, și le vindea prin aplicația „Telegram”, unde a creat un chat închis și unde le transmitea clienților informația despre posibilitatea de achiziționare a drogurilor. Oamenii legii au documentat activitatea acestuia și a complicilor săi timp de două luni de zile.

Astfel, procurorii au stabilit că drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, iar prin intermediul aplicației de comunicare se transmitea un „link”, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau, iar mesajele acestora erau șterse. Achitarea pentru droguri se efectua prin terminale electronice de plată sau conturi bancare deschise pe numele persoanelor terțe.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la membrii grupului, oamenii legii au fost depistate și ridicate 163 de pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, un calculator și telefoane mobile, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor. La domiciliul organizatorului a fost depistat un adevărat oficiu cu tehnică de calcul și înscrisuri cu „contabilitatea” afacerii ilegale.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de 134 400 lei. O pastilă era comercializată cu de 800 lei.

Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile. De asemenea, un alt suspect urmează să fie anunțat în urmărire generală. Dacă le va fi demonstrată vinovăția aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.