/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Cioclea comentează declarația lui Candu, despre faptul că ar putea reveni într-o nouă funcție, după plecarea de la BNM

missing
23 noiembrie 2018, ora 13:49

Sergiu Cioclea, guvernatorul demisionar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) neagă declarația președintelui Parlamentului, Andrian Candu, precum că ar putea reveni într-o nouă funcție publică, peste o perioadă. Acesta spune că, cel mai probabil, președintele Legislativului a glumit.

„Ținând cont de numărul mare de interpelări, ca urmare a declarației Președintelui parlamentului, Andrian Candu, aș fi vrut să aduc următoarele clarificări: calific această declarație drept o glumă, care probabil s-a vrut măgulitoare. Prin actul depunerii mandatului, mi-am exprimat dorința reluării vieții personale și continuării unei cariere profesionale independente de sfera publică sau politică din Republica Moldova”, a comentat Sergiu Cioclea.

Amintim că, astăzi, la ședința Parlamentului, Andrian Candu a declarat: „Luând în considerare că domnul Cioclea este, într-adevăr, un foarte bun specialist și a revenit în țară să ajute Republica Moldova, vreau să vă spun că noi îl pregătim pentru altă funcție și altă poziție… în țară sau în afară”.

Ulterior, întrebat de jurnaliști, Andrian Candu a spus că a glumit când a făcut această declarație în plenul parlamentului.

Cererea de demisie a guvernatorului BNM a fost discutată astăzi, în Plenul Parlamentului. O decizie în acest sens urmează a fi luată de parlamentari după ora 14:00, când va fi procedura de vot.

Amintim că, Sergiu Cioclea a anunțat că pleacă din funcția de guvernator al BNM pe 20 noiembrie. Acesta a cerut Parlamentului să-i accepte demisia începând cu 30 noiembrie. Guvernatorul a spus că renunță la funcție din motive personale.

Cioclea s-a aflat la ședia BNM din luna aprilie a anului 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram