Fabrica companiei Dräxlmaier deschisă la mijlocul lunii octombrie, la Cahul, va crea încă 1500 de locuri de muncă, până în toamna anului viitor.

În prezent, la fabrica cu o suprafață de circa 19 mii metri pătrați, activează aproape 400 de persoane, care lucrează în două schimburi. Potrivit reprezentanților Guvernului, salariul mediu al angajaților fabricii este de circa 11 mii de lei.

Angajații mai beneficiază și de instruiri din partea specialiștilor din România.

Potrivit reprezentanților Executivului, Fabrica din Cahul este cea mai modernă fabrică a grupului Dräxlmaier din Moldova, care a făcut investiții considerabile pentru dezvoltarea infrastructurii și utilităților publice. În acest scop, Guvernul a venit cu o contribuție de 20 milioane de lei. Astfel, a fost dezvoltat sistemul energetic, rețele de asigurare cu apă, canalizare, liniile de iluminare externă, drumul de acces și parcarea. De asemenea, clădirea a fost conectată la rețeaua de gaze naturale.

Investițiile companiei în Republica Moldova se cifrează la peste 100 milioane de euro, iar în total, în cadrul celor patru fabrici au fost create circa șapte mii de locuri de muncă.

Noua fabrică a fost vizitată astăzi de prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit datelor Guvernului, aceasta este cea de-a patra fabrică deschisă în Republica Moldova de către producătorul de cablaje auto Dräxlmaier. Alte trei fabrici se află la Bălți și la Chișinău. Proiectul investițional este în valoare de peste 20 milioane de euro.