/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O fabrică de cablaje auto, din Cahul, va angaja circa 1500 de persoane, până în toamna anului viitor

missing
23 noiembrie 2018, ora 17:05

În prezent, la fabrica cu o suprafață de circa 19 mii metri pătrați, activează aproape 400 de persoane, care lucrează în două schimburi. Potrivit reprezentanților Guvernului, salariul mediu al angajaților fabricii este de circa 11 mii de lei.

Angajații mai beneficiază și de instruiri din partea specialiștilor din România.

Potrivit reprezentanților Executivului, Fabrica din Cahul este cea mai modernă fabrică a grupului Dräxlmaier din Moldova, care a făcut investiții considerabile pentru dezvoltarea infrastructurii și utilităților publice. În acest scop, Guvernul a venit cu o contribuție de 20 milioane de lei. Astfel, a fost dezvoltat sistemul energetic, rețele de asigurare cu apă, canalizare, liniile de iluminare externă, drumul de acces și parcarea. De asemenea, clădirea a fost conectată la rețeaua de gaze naturale.

Investițiile companiei în Republica Moldova se cifrează la peste 100 milioane de euro, iar în total, în cadrul celor patru fabrici au fost create circa șapte mii de locuri de muncă.

Noua fabrică a fost vizitată astăzi de prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit datelor Guvernului, aceasta este cea de-a patra fabrică deschisă în Republica Moldova de către producătorul de cablaje auto Dräxlmaier. Alte trei fabrici se află la Bălți și la Chișinău. Proiectul investițional este în valoare de peste 20 milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram