Doi copii au dispărut astăzi de la o grădiniță din cartierul Telecentru al capitalei. Băieții, în vârstă de 6 și 7 ani, au fugit în timp ce se aflau la afară, la plimbare. Timp de două ore, de locul aflării lor nu se știa nimic. Ulterior, aceștia au fost găsiți tocmai în sectorul Botanică. Directoarea grădiniței intenționează să o pedepsească pe educatoare, în timp ce mama unuia dintre băieți afirmă că și anterior copiii ar fi fugit din instituție.

În spatele meu se află grădinița din care în această amiază au fugit doi băieți. Aceștia au putut urca cu ușurință oricare din scările amplasate în jurul clădirii și ieși în stradă. După cum vedeți la ieșire nu există nici o barieră pentru copii. Mai mult, în lipsa gardului sau a porții, oricine poate intra pe teritoriu”, Diana Popa, reporter TV8.

Timp de două ore poliția a căutat copiii și i-a găsit în sectorul Botanica. Nu se știe cum au reușit aceștia să ajungă tocmai acolo.

Mămica cunoaște, toți sunt la curent, adică urmează ca toți să fie audiați și să stabilim circumstanțele”, Svetlana Scripnic, ofițer de presă Poliția Capitalei.

Contactată de TV8, mama unuia dintre băieți a povestit că băieții au pornit într-o aventură pe jos. Deoarece era frig, un trecător le-a cumpărat ceai. Ea zice că celălalt copil a mai fugit deja de câteva ori din grădiniță. (Acoperă cu foto 1) Directoarea gradiniței recunoaște că accesul liber în instituție este o problemă, iar copiii ar fi dispărut din cauza neglijenței educatoarei.

Terenul de joacă de unde copiii au fugit este în spatele grădiniței. Istoric așa a fost. Așa este planificarea grădiniței. După ce a organizat educatoarea jocuri creative este timp pentru jocuri libere și copiii au dispărut în timpul jocurilor libere”, Natalia Bairac, directoarea grădiniței nr. 7.

Părinții copiii cărora frecventează această grădiniță au refuzat să vorbească la cameră. Totuși, unii au povestit, sub protecția anonimatului, că au fost nevoiți să-și transfere picii în alte grupe din cauza că educatoarea nu le-ar atrage suficientă atenție.

În așa caz se crează comisia internă, comisie la nivel de direcție de învățământ, după o să stabilim… Clar că așa ceva nu trece în zadar, o să fie pedepsită”, Natalia Bairac, directoarea grădiniței nr. 7.

Am încercat să discutăm și cu aceasta, însa odată ce a văzut că este filmată, femeia a fugit.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov