/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ PPEM a sesizat procuratura. Partidul lui Iurie Leancă vrea să afle din contul cui sunt plătite studiile copiilor lui Andrei Năstase

23 noiembrie 2018, ora 18:20

Pentru studiile copilului meu… am achitat pentru băiatul meu mai mic, în Marea Britanie, am achitat eu din veniturile personale. Eu nu sunt un om bogat, dar nici sărac. Și atunci când am fost invitat anterior, apropo, să explic despre aceste tranzacții, am explicat ce am făcut eu. Nu pot veni cu detalii prea multe”, Iurie Leancă, vicepremier.

Între timp, Iurie Leancă a anunțat că un coleg de-al său de partid a sesizat Procuratura Anticorupție pentru a verifica din contul cui sunt plătite studiile copiilor lui Andrei Năstase.

Aș vrea să iasă și să vorbească cine achită studiile pentru copiii lui și așa mai departe. Asta doar ce ține de Andrei Năstase”, Iurie Leancă, vicepremier.

Vicepremierul presupune că acuzațiile în adresa lui ar fi fost lansate anume în această perioadă, pentru a-l discredita în preajma alegerilor parlamentare. Iar totul s-ar fi făcut la comanda liderului PPDA, Andrei Năstase. Anterior, administrația Jurnal TV a negat acest fapt, iar liderul PPDA a declarat pentru TV8 că nu are de gând să-i dea explicații vicepremierului.

Leancă este ultimul pe pământul acesta, care poate să mă dea la socoteală. Eu sunt un om liber, onest, așa că nu am vreun fel de problemă”, Andrei Năstase, liderul PPDA.

Astăzi, TV8 a trimis o solicitare la Procuratura Anticorupție pentru a afla la ce etapă se află procesul pornit în legătură cu finanțarea studiilor pentru unul din fii lui Iurie Leancă, dar și când a fost acesta audiat. Deocamdată, instituția nu ne-a trimis vreun răspuns. Anterior, postul Jurnal TV a publicat o investigație despre faptul că Ilan Șor ar fi plătit studierea lui Tristan Leancă la un colegiu privat din Marea Britanie, în anul 2014. Jurnaliștii au publicat și tranzacțiile bancare ce ar confirma acest fapt. De partea cealaltă, primarul de Orhei spune că nu-și amintește despre transferurile menționate. Cazul a ajuns în atenția Procuraturii Anticorupție după ce un deputat PL a făcut o interpelare în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram