/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Victimele ghețușului. Câte persoane, în ultimele zile, s-au adresat la spital cu fracturi

missing
23 noiembrie 2018, ora 17:49

În rândul format în fața secției de Radiologie de la Departamentul de Medicină Urgentă am întâlnit-o și pe mătușa Teodora. Femeia a ajuns aici cu dureri insuportabile la brațul drept, după ce a căzut pe gheață, în apropiere de casa sa.

Cum am ieșit din casă, am ieșit pe pământ, nu pe drum. Am căzut drept în cot. Din cauza ghețușului? Da. Mâna mi-am rupt-o. Îi ruptă nu știu, o să vedem”, mătușa Teodora.

O altă victimă a ghețușului este și bărbatul din imagini. Acesta s-a ales cu o fractură la picior.

M-am dus la policlinică în Dobrușa, să-mi pun nacoale pentru radiculit, și mergeam pe jos și am căzut jos”.

Medicii spun că, în ultimele 24 de ore, s-a dublat numărul persoanelor care s-au adresat la secțiile de primiri urgenţe din cauza căzăturilor pe gheaţă. Cel mai frecvent, oamenii se aleg cu fracturi ale mâinilor și picioarelor.

Au fost înregistrate 64 de persoane, care au avut nevoie de îngrijri medicale specializate, 33 dintre care au suferit fracturi, 8 au fost spitalizate în secțiile de profil”, Cristina Gorea, șefa serviciului de presă a Institutului de Medicină Urgentă.

În timp ce unii chișinăuieni spun că se deplasează fără probleme prin Capitală, alții se declară nemulțumiți că îi unele curți și pe trotuare nu a fost presărat material antiderapant.

„E normal de mers, pe la colț era ghețuș, dar așa normal”.

„Până când nu este la nivelul care trebuiește”.

„Este ca peste tot, dar mai puțin ca în alte părți”.

„Este. Este greu pe unele străzi de circulat. Ne străduim să mergem mai pe alături de ghețuș”.

Pentru a nu deveni victimele ghețușului, oamenii spun că încearcă să ocolească zonele necurățate.

„Mergem mai încet, ce putem să facem?”

„Mai luăm încălțăminte cu talpa mai diferită”.

„Le înconjor și scap”

În ultimele zile, la Departamentul de Medicină Urgentă s-au adresat 120 de persoane cu fracturi din cauza căzăturilor pe gheaţă. Până la acest moment, Întreprinderea Municipală „Exdrupo” a împrăștiat 374 tone de material antiderapant, amestec de sare şi nisip şi 27 tone de sare pe străzile din Chișinău. Potrivit autorităților municipale, curțile și trotuarele din preajma blocurilor trebuie curățate de către administratorii acestora.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram