Un asistent de deputat, aflat în trafic, a intrat în conflict cu oamenii legii, după ce a fost stopat de polițiști pe motiv că ar fi încălcat regulile de circulație. Bărbatul, fiind nemulțumit, vorbit pe ton ridicat cu polițiștii și l-a numit necenzurat pe unul dintre ei. În consecință, polițistul l-a apucat de mânecă încercând să-l tragă jos din mașină. Momentul a fost filmat de oamenii legii.

În timp ce polițiștii i-au cerut insistent actele bărbatului, acesta a ținut să-și prezinte legitimația de asistent al unui parlamentar.

Într-un comunicat de presă, Poliția menționează că pentru încălcarea comisă în traficul rutier și cuvintele necenzurate adresate ofițerilor de patrulare, necuplarea centurii de siguranță, neîndeplinirea cerințelor agentului de patrulare și ultragierea lui, șoferului i-au fost verificate documentele și i-a fost aplicată o amendă.

Atenție, înregistrarea video conține cuvinte necenzurate.

Ieri seara, ofițerii de patrulare care se aflau la menținerea siguranței circulației rutiere pe teritoriul raionului Ialoveni au stopat un automobil pentru faptul că șoferul conducea fără a avea centura de siguranță cuplată. La volanul mașinii s-a dovedit a fi un bărbat de 41 de ani. Imediat după verificarea actelor, conducătorul auto a prezentat ofițerilor de patrulare legitimația de asistent al unui deputat în Parlamentul RM.În timpul documentării pentru nerespectarea RCR, șoferul manifesta un comportament neadecvat, jignind premeditat onoarea și demnitatea angajatului Poliției. Pentru încălcarea comisă în traficul rutier și cuvintele necenzurate aduse în adresa ofițerilor de patrulare, necuplarea centurii de siguranță, neîndeplinirea cerințelor agentului de patrulare și ultragierea lui, șoferul a fost documentat și i-a fost aplicată o amendă. Inspectoratul Național de Patrulare menționează că nu va tolera un astfel de comportament din partea conducătorilor auto care încalcă, și toți cei care își vor permite să nu respecte cerințele legale ale angajaților Poliției, indiferent de statutul lor și funcțiile pe care le ocupă, vor fi documentați conform legislației, fără excepții. Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu fie agresivi cu angajații noștri, iar în momentul când au încălcat și au fost stopați, prima regulă este: să pregătească actele și să rămână la volanul automobilului deconectând motorul.

Gepostet von Inspectoratul Național de Patrulare al IGP am Freitag, 23. November 2018