Poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care au ieșit în stradă la Paris pentru a-și manifesta dezacordul faţă de scumpirea carburanţilor. Altercaţiile dintre forţele de ordine şi cetăţeni au avut loc în zona Champs Elysees, după ce protestatarii au încercat să treacă de un cordon al poliţiei care păzeşte intrarea în Palatul Elysee.

Cel puţin o persoană a fost arestată, au anunţat surse din cadrul poliţiei, citate de Mediafax. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” şi „Franţa este nervoasă”. La protestul de sâmbătă participă mii de persoane. Peste 3.000 de poliţiti au fost trimişi la Paris pentru a supraveghea manifestaţia.

Manifestaţiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locaţii din ţară. Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.