În cadrul a opt puncte de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina ar putea fi organizat control comun. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu cu omologul său ucrainean, Volodymyr Groysman.

În acest context, s-a menționat disponibilitatea ambelor state de a semna cât mai curând posibil protocoalele privind controlul comun în cele opt puncte de trecere a frontierei.

Pavel Filip și Volodymyr Groysman au convenit și asupra finalizării procesului de punere în aplicare a Protocolului care vine să soluționeze problema privind depășirea termenului de 90 de zile de aflare pe teritoriul celor două țări a transportatorilor auto la efectuarea transportului de pasageri și mărfuri.

Amintim că joi, la București, a fost semnat un protocol care prevede crearea echipelor mixte de patrulare la frontiera moldo-română. Patrularea în comun urmărește combaterea traficului de contrabandă, combaterea migrației ilegale și contracararea activității criminale.