Interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse impusă cetățenilor moldoveni care au încălcat legislația rusească va fi anulată dacă aceștia vor reveni în țară în perioada 1 februarie-15 martie 2019. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul unei întâlniri cu cetățenii moldoveni care lucrează și trăiesc în Rusia.

„Interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse, impusă acestor categorii de cetățeni ai Moldovei, va fi anulată în cazul dacă ei vor părăsi teritoriul Rusiei nu mai târziu de 1 februarie 2019 și vor reveni pe teritoriul Federației Ruse nu mai devreme de 15 martie 2019. La îndeplinirea acestor condiții, pe lingă anularea interdicției de a intra în țară, va începe curgerea noului termen al șederii legale a cetățeanului Moldovei pe teritoriul Federației Ruse”, a scris șeful statului pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, la această înțelegere a ajuns în cadrul unei întrevederi cu președintele rus, Vladimir Putin. Acordul a fost stabilit pentru circa 160 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care au încălcat legislația rusească privind migrația.