O parte din Pomul de Crăciun care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va fi donat de un agent economic local, care produce brazi artificiali. Este vorba despre compania „Eco Casa”, spune primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Bradul va avea o înălțime de 20 de metri: „16 metri sunt făcuți donație și bardul va rămâne în proprietatea municipalității, un metru, care este cel mai complicat, va fi donat de un alt agent economic și trei metri îi vom face noi”, a explicat edilul interimar.

Potrivit primarului, anual, pentru procurarea decorațiunilor și luminițelor pentru sărbătorile de iarnă se alocă 200 de mii de lei pentru întreprinderea Spații Verzi și alte 170 de mii pentru întreprinderea Lumteh.

„Am cerut responsabililor să vină cu un alt concept de aprindere a bradului. Nu vreau scene, nu vreau copii care să înghețe pe scenă pentru maturi, vreau să fie sărbătoarea, în primul rând, a copiilor”, a spus Codreanu.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, sărbătorile de iarnă vor fi inaugurate în Chișinău pe data de 5 decembrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!