Ministerul Afacerilor Externe este profund îngrijorat de tensiunile din Marea Azov și strâmtoarea Kerci, se arată într-un mesaj al instituției postat pe pagina sa de Facebook.

„Republica Moldova reconfirmă susţinerea şi recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a #Ucrainei, precum şi dreptul acesteia de a folosi apele internaţionale. Condamnăm ferm orice fel de acte de agresiune și provocări care subminează securitatea regională”, se mai spune în mesajul MAEIE.

Amintim că, duminică, 25 noiembrie, navele rusești au capturat trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci. Serviciul de frontieră FSB a acuzat marinarii ucraineni de încălcarea frontierei maritime. Ucraina a numit acțiunile Rusiei un act de agresiune.

Între timp, Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a susținut propunerea de a impune legea marțială în țară și a cerut Radei Supreme să organizeze o reuniune extraordinară luni, 26 noiembrie pentru a lua în considerare această problemă. De asemenea, Poroshenko a cerut Rusiei să elibereze navele și marinarii ucraineni reținuți duminică.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!