A fost haos astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Mai multe curse au fost anulate, altele amânate, iar în tot acest răstimp, zeci de oameni au fost nevoiți să aștepte ore în șir pentru a zbura spre destinație. Pasagerii sunt nemulțumiți, întrucât au stat aproape toată ziua în aeroport și nimeni nu le putea spune când ar putea decola.

Această femei urma să zboare în Africa. Pentru că cursa i s-a amânat, aceasta a fost nevoită de stat în aeroport mai bine de nouă ore.

S-a amânat de câteva ori rută. S-a spus mai întâi peste o oră, după aia încă peste o oră jumătate, după încă peste două ore. Nu ni sa spus nimic. Eu am încearcă să aflu ceva și doamna s-a adresat foarte urât la noi. S-a dezis de orice răspuns și ne-au spus că nu știu și așteptați în rând”. Veronica

Iar aceasta familie așteaptă de la ora 7 dimineața să ia cursa spre Turcia. Nu știu însă când vor ajunge.

De la ora șapte dimineața suntem aici. Au spus sau în acestă seară sau mâine dimineața, dar încă nu se știe exact”, Ruslan

Bărbatul ne spune că au fost nevoit să ducă copiii la rude, întrucât nimeni nu le spunea când vor decola.

Copii i-am dus la sora mea acasă ca să nu aștepte aici mult. Eu voi sta aici până când biletele nu mi le vor schimba. Vom aștepta, vom sta în rând pentru ca să ajungem acasă”, Ruslan

Oamenii spun vor aștepta cât este nevoie și sunt gata să plece chiar și cu cea mai apropiată rută, doar ca să ajungă cât mai repede acasă.

De dimineață, de la 06:40. Am întrebat dacă trebuie să schimbăm biletul, pentru că noi avem cu escală și ne-au spus că o să reușim. După care la fiecare o oră și jumătate ni se spuneau că se amână.

Să luăm cel mai apropiat zbor care ni se oferă, că avem copii care sunt la școală, noi suntem la serviciu. Încă nu știm ce o să urmeze.

Între timp, responsabili de la Aeroport le recomandă pasagerilor să se adreseze la compania avia de unde au procurat bilete și care operează zborul.

În acest caz le recomandăm pasagerilor să se adreseze companiilor care operează cursa pentru a afla când pot efectua plecarea sau sosirea în Aeroportul din Chișinău”, Rodica Rusu, ofițer de presă al Aeroportului Chișinău

Reporter: Daniela Cuțu
Imagini: Tudor Bigu