Săptămâna viitoare, membrii grupului de lucru responsabil de implementarea proiectului de introducere a sistemului de achitare electronică a călătoriilor în transportul public din Chișinău, se vor întruni pentru a aproba anunțul de licitație, a declarat șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Consilierii municipali au solicitat ca proiectul să prevadă posibilități de a duce evidența numărului de călători pentru a fi evitate la maxim situațiile în care pasagerii ar putea să călătorească fără a plăti.

Șeful Direcției transport spune că există o asemenea posibilitatea și anume, de a instala la ușile de intrare și ieșire în troleibuze și autobuze a unor receptori care să ducă evidența numărului de pasageri și șoferul să vadă aceste date. Totuși, Butucel spune că această opțiune va crește costul proiectului cu cel puțin 20% sau chiar 30%.

Acum un an, autoritățile municipale promiteau că sistemul de achitare electronică în transportul public din capitală va fi introdus deja în anul 2018.