/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Achitarea electronică în transportul public din Chișinău: Săptămâna viitoare ar putea fi aprobat anunțul de licitație

missing
27 noiembrie 2018, ora 11:06

Săptămâna viitoare, membrii grupului de lucru responsabil de implementarea proiectului de introducere a sistemului de achitare electronică a călătoriilor în transportul public din Chișinău, se vor întruni pentru a aproba anunțul de licitație, a declarat șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Consilierii municipali au solicitat ca proiectul să prevadă posibilități de a duce evidența numărului de călători pentru a fi evitate la maxim situațiile în care pasagerii ar putea să călătorească fără a plăti.

Șeful Direcției transport spune că există o asemenea posibilitatea și anume, de a instala la ușile de intrare și ieșire în troleibuze și autobuze a unor receptori care să ducă evidența numărului de pasageri și șoferul să vadă aceste date. Totuși, Butucel spune că această opțiune va crește costul proiectului cu cel puțin 20% sau chiar 30%.

Acum un an, autoritățile municipale promiteau că sistemul de achitare electronică în transportul public din capitală va fi introdus deja în anul 2018.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram