/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Candu, despre incidentul din strâmtoarea Kerci: „Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina”

missing
27 noiembrie 2018, ora 08:50

Condamn cu fermitate agresiunea Rusiei față de Ucraina. Îndemn comunitatea internațională să aplice toate instrumentele de drept internațional pentru a preveni escaladarea situaţiei în regiunea strâmtorii Kerch din Marea Azov. Ne solidarizăm și noi cu Ucraina și susținem dreptul lor de a folosi apele teritoriale conform normelor dreptului internațional”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de facebook.

Amintim că, în urma incidentului în Ucraina a fost instituită legea marțială timp de 30 de zile. Potrivit UNIAN, legea marțială va funcționa în zonele învecinate cu Rusia și regiunea transnistreană.

Amintim că, pe 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militari ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari, și au reținut trei nave ucrainene. La rândul ei, Ucraina califică incidentul drept o provocare.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea în privința tensiunilor din Marea Azov și strâmtoarea Kerci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram