/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Putin i-a împărtăşit lui Merkel „profunda sa îngrijorare” în legătură cu instituirea legii marţiale în Ucraina

27 noiembrie 2018, ora 09:18

Cei doi lideri de stat au avut o convorbire la telefon la iniţiativa părţii germane, pentru a discuta despre “incidentul periculos” care a avut loc duminică în Marea Neagră, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul acestei convorbiri cu Angela Merkel, Vladimir Putin “şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu decizia Kievului de a-şi aduce forţele armate în stare de alertă şi de a instaura legea marţială”, se spune în comunicat.

Preşedintele rus a denunţat “acţiunile de provocare ale părţii ucrainene şi încălcarea grosolană a normelor de drept internaţional de către navele militare ale acesteia”, subliniază comunicatul.

De asemenea, Putin şi-a exprimat “speranţa că Berlinul va putea influenţa autorităţile ucrainene pentru a le descuraja în legătură cu ulterioare acţiuni negândite”, adaugă textul comunicatului emis de Kremlin.

Duminică, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat două nave-vedetă şi un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuză că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse în largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

După această bruscă escaladare a tensiunilor, Ucraina a anunţat luni seara introducerea legii marţiale în regiunile sale frontaliere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram