/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Circa 145 de balene pilot, găsite moarte pe o plajă izolată din Noua Zeelandă

missing
27 noiembrie 2018, ora 10:54

Macabra descoperire a fost făcută de un excursionst, în timp ce căuta un loc de campat în apropierea golfului Mason, pe coasta vestică a celei mai sudice insule a Noii Zeelande.

Din păcate, probabilitatea de a reuşi să retrimitem cu succes în larg cealaltă jumate era extrem de scăzută“, a declarat Ren Leppens, un oficial din cadrul DOC, explicând că date fiind locaţia izolată, lipsa de personal local şi starea precară de sănătate a balenelor, decizia de a le eutanasia a fost cea mai umană care se putea lua.

În februarie 2017, peste 300 de balene pilot au murit după ce eşuaseră în extremitatea nordică a Insulei de Sud a Noii Zeelande, într-unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel înregistrate în această ţară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram