/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Iar e marți și iar avem creșteri de salarii. Plahotniuc anunță la briefing noi majorări de lefuri și ajutoare sociale

27 noiembrie 2018, ora 12:30

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat, la briefingul săptămânal de la partid, noi majorări de salarii și ajutoare sociale. Potrivit liderului democraților, mai mulți pensionari vor primi ajutoare materiale în ajunul sărbătorilor de iarnă, familiile cu venituri mici vor primi compensații pentru facturile la încălzire, iar poștașii vor avea măriri de salarii. 

Astfel, potrivit lui Plahotniuc, circa 500 de mii de vârstnici care au pensii mai mici de 2000 de lei vor primi ajutoare financiare în valoare de 600 de lei, în a doua jumătate a lunii decembrie.

De asemenea, președintele PDM spune că azi la sediul partidului s-a discutat și despre mărirea compensației pentru căldură cu circa 12%, pentru familiile cu venituri lunare mai mici de 2000 de lei. Aceștia, ar urma să primească câte 350 de lei lunar, pentru o perioadă de cinci luni.

În același timp, Vlad Plahotniuc promite majorarea lefurilor poștașilor, în special al celor din sate, cu 35-100%, începând cu luna decembrie 2018. Tototadă, aceștia vor fi obligați să le ducă pensiile acasă persoanelor care nu se pot deplasa până la oficiul poștal.

Tot la briefingul de astăzi, liderul democraților a spus că bugetarii își vor primi premiile anuale, din economiile făcute de fiecare instituție, și că acest lucru nu va fi afectat de noua lege a salarizării angajaților din sectorul bugetar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram