/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/UPDATE/ Un bebeluș de un an a fost găsit înghețat, pe marginea drumului. Mama lui riscă patru ani de pușcărie

missing
28 noiembrie 2018, ora 13:40

Tragedie în satul Soltănești, raionul Nisporeni – un bebeluș de un an de zile a fost găsit înghețat, pe marginea drumului. 

UPDATE 13:40 Mama bebelușului riscă să stea patru ani după gratii, dacă îi va fi demonstrată vina în cazul decesului copilului. Poliţia a inițiat o cauză penală pentru lăsarea în primejdie din imprudență a unei persoane care se află într-o stare periculoasă pentru viaţă şi este lipsită de posibilitatea de a se salva din cauza vârstei fragede sau înaintate, a bolii sau a neputinţei.

Poliția spune că în cadrul audierilor, mama bebelușului s-a încurcat în declarații. Inițial, a spus polițiștilor că, împreună cu vecinii, a consumat băuturi alcoolice la ea acasă. Apoi ar fi luat copilul si, de una singuă, s-a pornit la vecini pentru a bea în continuare. Tot ea a mai spus că, pe la ora 4 dimineața, fiind deja acasă, s-a trezit din somn și a depistat că micuțul nu este lângă ea. Femeia nu ține minte cum a ajuns copilul în stradă.

ORA 09:33 Copilul a fost găsit de niște vecini care au chemat ambulanța și poliția.

Oamenii spun că mama copilului s-ar fi aflat în stare de ebrietate și a adormit în casă.

Potrivit Cristinei Vicol, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție (IP) Nisporeni, copilul a fost găsit de vecini în jurul orei 4 dimineața.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă și o ambulanță, care au depistat copilul în vârstă de un an, care nu prezenta semne de viață”, spune ofițera de presă.

Mama bebelușului, o tânără de 29 de ani, a spus poliției că s-a pornit aseară cu copilul la vecini, dar, fiind în stare de ebrietate, nu ține minte unde a rămas copilul. Aceasta s-a întors acasă singură și a adormit.

Oamenii din sat spun că mama pruncului decedat mai are un copil – un băiat care învață în clasa a patra.

Poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele și a lua o decizie legală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram