/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Biserica din curtea grădiniței 150 ar putea să nu fie demolată. O decizie finală încă nu a fost luată

missing
29 noiembrie 2018, ora 18:47

Directoarea grădiniței este convinsă că biserica își va continua activitatea sub forma unui centru de educație moral-spirituală.

Eu cred că oamenii normali nu o să o demoleze. Unde-i lucru sfânt, unde-i ceva… Dar eu nu am nimic cu biserica. Noi avem cu centrul de educație moral-spirituală, care o să fie”, Valentina Gîscă, directoare grădinița nr. 150.

Însă atunci când am vrut să aflăm și alte detalii despre acest caz, femeia a refuzat să mai vorbească.

Nu mai vreau nici să dau interviu”, Valentina Gîscă, directoare grădinița nr. 150.

Nici autoritățile încă nu știu încă ce vor face cu această construcție. Potrivit pretorului, biserica ar putea să nu fie demolată, ci transformată într-o bibliotecă pentru copii.

Biserica este o clădire până când în construcție, nu este dată în exploatare. Deja o să prezume: o să o lese sub formă de bibliotecă numai cu modificarea structurii ei sau o să o demoleze și o să aducă terenul la starea inițială. Direcția de învățământ cu Primăria municipiului Chișinău va lua decizia referitor la această construcție”, Nicolae Balaur, pretor sectorul Râșcani.

Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială, indignați că pe teritoriu activează o biserică. În urma acestui caz, primarul general interimar a decis ca această clădire să fie demolată.

A fost semnată dispoziția de sistare a lucrărilor cu demolare, la grădinița 150, biserica de pe teritoriul grădiniței. Nu este autorizată construcția. Dispoziția este semnată. Domnul pretor Balaur trebuie să iasă de azi în teritoriu și să aducă la cunoștință”, Ruslan Codreanu, primar interimar Chișinău – declarație din unu octombrie 2018.

Directoarea grădiniței spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual, și nu o biserică. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă. În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram