/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

În grădinițe au început colectările de bani „de sezon”. „La propunerea ca un tată să fie Moș Crăciun, directorii refuză”

missing
03 decembrie 2018, ora 09:25

În grădinițele din capitală au început colectările de bani „de sezon”, pentru Moș Crăciun. Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu spune că părinții au început să scrie plângeri autorităților municipale la acest subiect. 

Codreanu spune că în grădinițe se strâng de la 35 de lei de la fiecare părinte, iar la propunerea ca un tată sau un bunel să se costumeze în Moș Crăciun și să felicite copiii în ajunul sărbătorilor de iarnă, directorii refuză.

„Dacă sunt doritori ca să fie Moș Crăciun, iată câți sunt aici, la masă”, a spus primarul interimar.

Ruslan Codreanu spune că o opțiune ar fi ca actorii de la Teatrul Municipal „Guguță” să se mascheze în Moș Crăciun și să vină în grădinițe: „Vor presta servicii de Moș Crăciun cu bon, tot cum trebuie”, a spus edilul interimar.

La rândul ei șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu spune că pentru matineele din grădinițe nu există niciun act regulatoriu: „Toate aceste activități prevăd și strângeri de bani. Am avut ședințe cu directorii de grădinițe, am insistat să nu se colecteze bani, dar în fiecare grupă se găsește câte un grup de părinți care vor să aducă cel mai frumos Moș Crăciun, cele mai scumpe costume, părinții vor ca Moșul să le aducă și cadouri și iar se strâng bani”, a spus Guțu.

„Noi nu interzicem matineele, dar așa cum am spus-o, sunt părinți care-și permit cadouri de zece mii de lei, iar alții, nici de o sută de lei și să-i pui pe toți să cumpere cadouri nu este corect, iar părinții care nu vor să dea bani sunt dați la o parte. Există posibilitatea ca să facem spectacole gratuite pentru părinți, cu actorii de la Teatrul „Guguță”, dar părinții merg până la extreme, că vor un anumit Moș Crăciun etc.”, a mai spus primarul interimar Ruslan Codreanu.

Autoritățile municipale îndeamnă părinții să nu colecteze bani ilegal, iar dacă o fac prin intermediul asociațiilor de părinți, să solicite transparență privitor la modul în care sunt cheltuiți banii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram