/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Moscova răspunde rugăminții lui Dodon. Mesajul postat de ministerul rus de Interne pentru moldoveni

03 decembrie 2018, ora 15:48

„Acum, cetățenii RM care din diverse motive au încălcat legislația imigraționistă a Rusiei, pot beneficia de anularea acestor încălcări, dacă vor părăsi teritoriul Rusiei în perioada ianuarie – februarie 2019 și vor reveni în Rusia nu mai devreme de luna martie anul viitor. Această decizie îi vizează și pe cetățenii RM care anterior au fost deportați din cauza acelorași încălcări”, scrie Dodon pe pagina sa de facebook.

Mai jos anunțul Ministerului rus de Interne: „În conformitate cu rugămintea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, exprimată de acesta în timpul vizitei sale oficiale la Moscova, la 31 octombrie 2018:

cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse cu încălcarea perioadei de ședere permisă vor putea călători în Republica Moldova în perioada 1 ianuarie – 24 februarie 2019, fără a fi supuși răspunderii administrative pentru încălcarea termenelor de ședere și fără luarea deciziilor împotriva lor privind neautorizarea de a intra în Federația Rusă, în conformitate cu articolul 26 părțile 4 și 8 și cu articolele 27 și 27 din Legea federală „Cu privire la procedura de părăsire a Federației Ruse și de intrare în Federația Rusă”;

pentru cetățenii Republicii Moldova care vor pleca în Republica Moldova în această perioadă, începând cu data de 25 februarie 2019, se va lucra privind revizuirea cu scopul de a anula sau atenua deciziile deja adoptate în conformitate cu art. 26 paragrafele 4 și 8 și părțile 12, 13 și 14 din articolul 27 al Legii federale “Cu privire la procedura de plecare din Federația Rusă și intrarea în Federația Rusă” a deciziilor privind neautorizarea intrării în Federația Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram