/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Pe lângă caruselul venețian și patinoar, anul acesta, în Târgul de Crăciun din Chișinău va fi instalată o roată panoramică

missing
03 decembrie 2018, ora 14:45

În acest an, la Târgul de Crăciun din capitală, pe lângă caruselul venețian și patinoarul de anul trecut, va fi instalată și o roată panoramică, de circa 20 m, a anunțat premierul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă. 

Și în acest an, bradul care va fi decorat în cadrul Târgului este donat de Guvernul României. Acesta va avea o înălțime de circa 20 m și va fi adus din munții Carpați. Pomul de Crăciun va ajunge la Chișinău în decurs de circa o săptămână, potrivit premierului.

La inaugurarea ediției din acest an, va fi lansat un colind, scris de membrii trupei Brio Sonoris. Colindul se numește „Acasă de Crăciun”: „Am toată certitudinea că acest colind va deveni imnul Târgului de Crăciun”, a spus premierul Pavel Filip. Tot la inaugurarea Târgului de Crăciun, trupa Brio Sonoris va lansa și un CD cu colinde, intitulat, de asemenea, „Acasă de Crăciun”.

Ca și anul trecut, vizitatorii târgului vor putea gusta bucate tradiționale, servi vin fiert și cumpăra cadouri de la producătorii autohtoni.

Târgul va fi împărțit în nouă zone:

 Zona de Poveste unde Moș Crăciun îi aşteaptă pe cei mai mici vizitatori pentru a le asculta poeziile şi a le oferi cadouri;
Zona de Gheață unde va fi instalat patinoarul;

Trei zone ale distracţiei cu Roată Panoramică, carusele și trenuleţ;
 Zona Tradițiilor cu circa 30 de căsuțe, unde vizitatorii vor putea cumpăra  obiecte de artizanat şi o diversitate de cadouri pentru cei dragi;
 Două Zone ale Concertelor în una dintre care vor evolua exclusiv copiii. Pe cealaltă scenă, în fiecare seară, vor urca interpreți.
Zona Fotografiilor unde va fi instalat Pomul de Crăciun.

Și în acest an vor fi aduși la târg circa cinci mii de copii din familii defavorizate și copii din regiunea transnistreană.

Pentru organizarea ediției din acest an a Târgului de Crăciun, Guvernul a alocat, ca și anul trecut, opt milioane de lei.

Târgul va fi lansat pe 15 decembrie și va activa până la mijlocul lunii ianuarie 2019.

Amintim că, un alt Pom de Crăciun va fi instalat și în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, de către autoritățile municipale. Bradul va fi inaugurat peste două zile, pe 5 decembrie.

Vezi și:

În PMAN a început instalarea Pomului de Crăciun! Mâine, bradul va fi decorat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram