/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

70% dintre locuitorii Moldovei cred că lucrurile în țara merg prost. Primele 5 lucruri care-i îngrijorează cel mai mult

04 decembrie 2018, ora 10:33

Circa 73% dintre locuitorii Republicii Moldova cred că lucrurile la noi în țară se mișcă într-o direcție greșită și doar 17% sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție bună, potrivit datelor sondajului sociologic Barometrul Opiniei Publice pentru luna noiembrie 2018.

Între timp, 58% dintre respondenți consideră că în lume lucrurile merg într-o direcție greșită, iar 25 % cred că direcția este una corectă.

Primele cinci lucruri de care moldovenii își fac griji sunt prețurile și viitorul copiilor (cca 55%); sărăcia (cca 40%); șomajul (cca 38%) și corupția (cca 37%).

Majoritatea respondenților a răspuns că banii pe care-i au le ajung doar pentru strictul necesar, (cca 42%), iar 31% au spus că nu le ajung nici pentru strictul necesar. Totodată, circa 18% dintre cei care au participat la sondaj spun că nu au bani pentru un trai decent.

De situația economică din țară sunt mulțumiți doar 6% dintre locuitorii țării, iar foarte mulțumiți, doar 0,2%. Nu prea mulțumiți sunt 35% dintre respondenți, iar deloc mulțumiți – 25%.

Întrebați ce ar trebui să se întâmple ca lucrurile în țară să se schimbe, oamenii au răspuns că trebuie să se combată corupția și să se schimbe conducerea țării (cca 60%).

Sondajul a fost realizat de Institutul de Politici Publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram