/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Igor Dodon nu exclude că până la sfârșitul anului va fi suspendat din nou

05 decembrie 2018, ora 17:20

„Astăzi, se vorbește despre o altă suspendare temporară și înlăturarea completă a acestuia din funcție. O încercare de suspendare temporară, cel mai probabil, va avea loc înainte de sfârșitul anului, deoarece există patru legi pe care nu le-am semnat, dar m-am adresat Curții Constituționale pentru o explicație cât de constituționale sunt deciziile parlamentului. Cel mai probabil, va exista o încercare de a merge în conformitate cu acest scenariu, parlamentul nu va mai avea altă șansă”, a declarat șeful statului pentru Ria Novosti.

Cât privește declarația lui Andrian Candu de a-l demite, Igor Dodon spune că a fost o declarația emoțională. „Mi se pare că acestea erau declarații emoționale, nu sunt în interesul autorităților. Orice încercare de a începe procedura de impeachment vor avea efecte negative asupra partidului, care controlează guvernul actual”, a mai spus șeful statului susținând că potrivit lui oponenților săi nu le trebuie acest lucru, dar el este pregătit și pentru un astfel de scenariu.

Precizăm că cele patru legi pe care șeful statului a refuzat să le promulge se referă la transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA, celebrarea pe 9 mai a Zilei Europei, noul Cod al Audiovizualului și reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Amintim că la 30 noiembrie curent, în cadrul ședinței plenare a Legislativului, Andrian Candu, președintele Parlamentului a ordonat comisiei juridice să pregătească informații privind inițierea procedurii de demitere a șefului statului pentru că cel din urmă a încălcat Constituția de cinci ori refuzând să promulge legile remise repetat de Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram