/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

„Licență pentru a ucide”. Reacția ministerului Sănătății și a Universității de Medicină la scandalul diplomelor false din Israel

missing
05 decembrie 2018, ora 13:00

În același timp și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a precizat că, până la acest moment, instituția nu a înregistrat nicio solicitare oficială din partea Statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii, eliberate de universitate sau a unor persoane implicate în cazul dat.

Precizăm că investigația a început după ce doctorul Fahri Hasan din Israel a vizitat Moldova ca reprezentat al Consiliului Superior de Supraveghere al Arabilor israelieni și s-a întâlnit cu mai mulți studenți. Potrivit lui, el a început să aibă dubii după ce a constat că „studenții care au absolvit unu, doi sau trei ani de studii la facultățile medicale din universitățile din Jenin, Iordania sau din țările Europei de Est, s-au trezit brusc la absolvire. Cu alte cuvinte, ei și-au terminat studiile mult mai devreme decât cei cu care au început să studieze”, afirmă Hasan.

Revenit din Moldova, Hasan a început să studieze fenomenul și împreună cu autoritățile a aflat că este vorba despre o grupare criminală „specializată” în oferirea diplomelor false care are sediul în Moldova, Gaza și Armenia.

În fruntea bandei criminale, în opinia dr. Fahri Hassan, a fost un tânăr sirian, numit Ara. El stătea fie la Chișinău, fie la Erevan, și avea un complice în Gaza, numit Abu al-Wahid, care ar fi murit acum câteva zile sub circumstanțe neclare. Hasan afirmă că Abu al-Wahid a avut contacte cu arabi în Israel și Autoritatea Palestiniană.

Potrivit dr. Hassan, fiecare dintre studenții care doreau să obțină mai rapid diploma de absolvire ar fi achitat suma de 15 mii de euro, iar după un timp a devenit proprietarul diplomei unui absolvent al unei universități armene.

Potrivit medicului se vorbește despre 217 diplome falsificate, dintre care 57 sunt stomatologi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram