/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Autobuze cu scântei la Ghidighici. Mai mulți oameni se plâng că îndură frigul în autobuzele de pe ruta Chișinău-Ghidighici

missing
06 decembrie 2018, ora 18:39

Oamenii care fac naveta Ghidighi-Chișinău se plâng că îndură frigul și, deseori, sunt nevoiți să coboare din autobuze din motiv că acestea se strică pe drum.

Ne-am urcat în autobuzul de pe ruta Chișinău- Ghidighici care ne-a ieșit în cale. În interior ne-am simțit exact ca afară, iar de mirosul pe care l-am simțit este unul insuportabil”, Daniela Cuțu, reporter TV8

S-a întâmplat. S-a întâmplat să se strice.

E frig, d’apoi cum. 00:52-00:56 Iată când a nins prima zăpadă nu se puteau ridica la deal acestea mari. Ne-am coborât și pe jos.

Pe lângă faptul că îngheață de frig, aceștia mai spun că și nici orarul de circulație nu este respectat. Sunt cazuri, zic oamenii, când așteaptă ore în șir pentru a urca în autobuz.

Nu circulă regulat. De multe ori lume stă ore întregi și așteaptă și îngheață afară.

De câte ori pe zi ele iesă din parc, nu ajung bine la Ghidighici și ele se strică. De frig asta nici nu se discută.

Despre problema celor cinci autobuze din Ghidighici a scris, acum o lună, și preotul Maxim Melinti. El a menționat că deși le-au fost promise autobuze noi, acestea doar și-ar fi schimbat itinerarele. Am discutat cu șeful Parcului Urban de Autobuze pentru o reacție. Funcționarul a declarat că autobuzele noi vor fi procurate doar dacă licitația va fi cu succes. Totodată, acesta a recunoscut că termenul de exploatare a autocarelor a fost deja depășit.

Când o să fie procurate pentru întreprindere autobuze noi, o să fie schimbate sper că la mai multe rute și inclusive și ruta 46. Dacă să luăm după studiu de dezvoltare, la toate autobuzele termenul de exploatare deja a depășit”, Vitalie Copaci, director, Parcul Urban de Autobuze

Directorul parcului a mai precizat că au fost organizate trei licitații, dar niciuna din ele nu s-a încheiat cu succes. La prima și a doua a depus dosarul doar un singur doritor, însa oferta nu a corespuns caietului de sarcini. Iar la a treia licitație nu a participat nimeni.

Ulterior, cea de-a patra licitație urmează sa aibă loc la data de 16 decembrie. Conform caietului de sarcini, primele 25 de autobuze trebuie să fie livrate timp de 120 de zile, alte 25 urmează să ajungă timp de 240 de zile. Anual, atât pentru reparație, cât și pentru deservirea autobuzelor, se cheltuie în jur de 40 de milioane de lei.

Reporter: Daniela Cuțu
Imagini: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram