Roboți cu telecomanda, bucătării pentru gătit hamburgheri și puzzle-uri pentru... antrenarea mușchilor de la braț. Sunt dorințele unor copii de la o grădiniță din capitală, pe care le-au expus în scrisorile pentru Moș Crăciun. Colega mea, Ana Sîrbu, i-a surprins în timp ce îi scriau moșului.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, copiii din întreaga lume îi scriu moșului scrisori. Fie că vor o mașină, fie că vor o bicicletă, fiecare are visul lui. Și astăzi, copiii dintr-o grădiniță din capitală i-au scris moșului. Să vedem care sunt dorințele lor”, Ana Sârbu, reporter TV8.

„Ce vrei tu de la Moș Crăciun? O bucătărie. Ce să faci cu bucătăria? Să fac mâncare. Ce îți place să gătești? Hamburgher.

„Un robot cu telecomandă”.

„O păpușă”.

„Un microfon”.

„Să-mi aducă un costum spiderman”.

„Vreau un puzzle de 200 de piese. Te ajută la mușchi. Care mușchi? De la braț. Am un puzzle și de 3000. Și ți-ai antrenat mușchii? Nu chiar”

Copiii spun că au fost cuminți și merită cadourile dorite, pentru că au făcut multe fapte bune. Unii și-au ajutat bunicii, alții… colegii de la grădiniță.

„Când Avian era supărat, eu l-am înveselit”.

„Ajut pe bunica, pe bunelu”.

„Am aruncat niște șervețele, am aspirat cu aspiratorul, am măturat”.

„Pe mama o ajut la curățenie, ea îmi zice să aduc ceva și eu îi aduc”.

Când vine vorba de Moș Crăciun, micuții știu sigur cum arată bătrânul din Laponia.

„Cum arată Moș Crăciun? Bătrân.”

„Neapărat bătrân? Dar dacă-i tânăr și cu barbă? Nu-i moș? E moș!”

„Cum e barba? Albă și puțin mare”.

„La ce bun are nevoie moșul de barbă? Ca noi să-l credem că este Moș Crăciun”.

„Tu știi câți ani are Moș Crăciun?”

„Cât de înalt este? Un metru”.

„Cum e acolo la Polul Nord? Frig”.

„Cum reușește Moș Crăciun timp de o noapte să ducă toate cadourile? Are o sanie zburătoare.”

Moș Crăciun va ajunge la micuții din această grădiniță la matineul de iarnă.

Va fi și surpriza zilei – Moș Crăciun, care o să pregătească multe surprize pentru copii. Jocuri, atât pentru copii, cât și pentru părinți”, Marin Guiban, educatoare grădiniță.

Scrisorile copiilor vor fi expediate, în scurt timp, prin poștă, în Laponia. Între timp, alți micuți s-au grăbit din noiembrie să-i scrie Moșului.

Anul acesta, am primit pe 10 noiembrie deja solicitări unde să expediem mai exact scrisorile. Undeva 12-14 mii de scrisori parvin de la copii pentru Moș Crăciun”, Elena Ganciucova, șef Direcția Marketing și Vânzări „Poșta Moldovei”

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Oleg Cozlov