/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Liderul PPDA susține că Plahotniuc și Dodon doresc să federalizeze Moldova prin planul „Kozak II”

06 decembrie 2018, ora 17:52

Contrabanda, concesiile făcute cadou regimului separatist toate aceste prejudicii sunt aduse Moldovei prin politica iresponsabilă a guvernării Plahotniuc – Dodon, în cadrul căreia Dodon își are un rol bine determinat. Acești doi dușmani ai Moldovei fac totul posibil pentru păstrarea la hotarul cu Uniunea Europeană și cu NATO a unei zone gri. Zonă care generează instabilitate pentru întreaga regiune. După alegeri, coaliția PD – PSRM va asigura extinderea acestei zone prin transnistrizarea Moldovei. Vor implementa planul „Kozak 2””, Andrei Năstase, președinte Platforma DA.

Liderul PPDA consideră că Dodon și Plahotniuc au făcut front comun pentru adoptarea mai multor legi criticate de societatea civilă, de opoziție și de unii parteneri externi ai Republicii Moldova.

Înțelegerile obscure dintre Dodon și Plahotniuc, girate de forțele distructive din afară țării au permis schimbarea sistemului mixt, eliberarea cetățeniei Moldovei contra cost, adoptarea legii amnistiei capitalului și comercializarea produselor petroliere în regim duty-free”, Andrei Năstase, președinte Platforma DA.

Pe de altă parte, atât purtătorul de cuvânt al PDM, cât și reprezentantul președinției spun că afirmațiile lui Năstase sunt nefondate.

Sunt sigur că nu există niciun fel de probe în acest sens. Eu nu cunosc dacă există vreun plan „Kozac -2” în general la moment. Declarațiile în cauză probabil că sunt în contextul campaniei electorale”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Declarații strict politice și neargumentate ale domnului Năstase. Aceste declarații nu au absolut niciun suport”, Maxim Lebedinschi, purtător de cuvânt al Președinției.

Dmitri Kozak este inițiatorul „Planului Kozak”, care propunea în 2003 o soluționare definitivă a conflictului dintre Republica Moldova și regimul separatist din Transnistria, prin constituirea a unui stat moldovenesc federal asimetric. Acesta mai prevedea staționarea trupelor rusești pe teritoriul Moldovei pentru încă 20 de ani. Acum jumătate de an, Kozak a fost numit ca reprezentant special pentru dezvoltarea relațiilor economice cu Republica Moldova, în locul lui Dmitrii Rogozin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram