În Chișinău s-a așezat un strat dens de ceață. Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor circule cu atenție, să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să foloseacă luminile de întâlnire și cele de ceață, să mărească distanţa de mers între vehicule. „Conducătorii nu trebuie să uite că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea”, susțin polițiștii. 

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă și să traverseze strada doar în locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Pentru următoarele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozează răcirea ușoară a vremii. Luni maximele vor atinge +5 grade Celsius, iar începând de marți temperaturile încep să scadă.

De miercuri minimele scad până la -2, -3 grade. Cea mai mică temperatură se va înregistra vineri noaptea, când mercurul în termometre va coborî până la -4 grade Celsius. Pe parcursul întregii săptămâni cerul va fi variabil.