Inspectoratul General al Poliției caută modelul potrivit pentru crearea noului chipiu polițienesc. Șeful instituției, Gheorghe Cavcaliuc, a postat pe o rețea de socializare schița primului model al chipiului polițienesc de câmp, creată de designerul Daniel Racovizza. Șeful IGP spune că va publica în fiecare săptămână câte o schiță pe care o va supune discuțiilor.

Gheorghe Cavcaliuc spune că drept sursă de inspirație va fi colecția personală de 175 de chipiuri. „Săptămânal, în weekend vom posta un nou model al chipiului polițienesc pe care îl va desena designerul cu mâini de aur, la care vă îndemnăm să ne spuneți dacă vă place sau a-ți schimba ceva”, a scris șeful IGP.

Următoarele schițe vor fi pentru chipiul de gală și chipiul pentru femei.

Cetățenii sunt îndemnați să-și spună părerile referito la modelele propuse. „Pentru noi contează sugestiile voastre și solicităm părerea societății pe marginea modelului creat astăzi, necătând la faptul că ne-am inspirat din modelele chipiurilor altor țări, cum ar arată chipiul ideal al polițistului care vă vine în ajutor sau îl vedeți pe stradă la datorie”, a mai menționat Gheorghe Cavcaliuc.

Foto: Facebook/Gheorghe Cavcaliuc

Foto: Facebook/Gheorghe Cavcaliuc

Foto: Facebook/Gheorghe Cavcaliuc