Partidul Liberal (PL) nu va merge în campania pentru alegerile parlamentare alături de viitorul Bloc electoral ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Decizia a fost luată, cel mai probabil astăzi, or, mâine dimineață, liberalii organizează o conferință de presă la acest subiect. 

UPDATE, ORA 18:47 După anunțul privind organizarea conferinței de presă în care vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că va vorbi despre refuzul liberalilor de a participa în alegeri alături de viitorul bloc ACUM, președintele partidului Dorin Chirtoacă a scris pe rețelele de socializare că acesta este un fals.

ORA 17:41 Contactat de TV8, președintele PL, Dorin Chirtoacă, nu ne-a răspuns la telefon, iar vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a spus că nu ne poate oferi mai multe detalii și că toate vor fi anunțate mâine, la conferința de presă.

Tot mâine, PL va anunța și cum despre planurile de viitor ale formațiunii.

Amintim că, PL și PLDM (Partidul Liberal -Democrat) au purtat discuții cu cei din PAS și PPDA pentru a participa împreună la alegerile parlamentare. Ieri, cei de la PLDM au anunțat că se vor alătura viitorului bloc ACUM, iar Valeriu Munteanu a comentat pe rețelele de socializare că aceasta ar fi o decizie corectă: „Un pas mic pentru un PLDM responsabil, un pas mare pentru oprirea binomului Plahotniuc-Dodon și restabilirea democrației și a statului de drept în RM, pavăză pentru drumul nostru către Unirea Basarabiei cu România. Urmează încă un pas”, a scris liberalul.

Reprezentanții partidelor din viitorul bloc ACUM nu au comentat deocamdată subiectul.