/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ În 2019, Primăria Chișinău vrea să mai cumpere 20 de troleibuze. Cât vor costa acestea

missing
10 decembrie 2018, ora 15:10

În anul 2019, autoritățile municipale din Chișinău intenționează să mai cumpere 20 de troleibuze, pe care să le asambleze la în capitală. Conducerea executivului Primăriei va solicita Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să i se aloce 72 de milioane de lei din bugetul pentru anul viitor pentru această achiziție.

15 dintre troleibuze urmează a fi cu mers autonom, iar alte cinci troleibuze, clasice.

În prezent, la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), se mai asamblează zece troleibuze: cinci clasice și cinci cu mers autonom. Troleibuzele clasice vor fi puse pe rutele existente, iar pentru cele cu mers autonom se va identifica un nou itinerar, după Anul Nou, când va fi finalizată asamblarea lor, potrivit lui Dorin Ciornîi, șeful RTEC.

Din spusele lui Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, cele cinci troleibuze cu mers autonom, care se asamblează acum la RTEC, au capacitatea de a parcurge o distanță de 30 km.

„Puneam ca prioritate să fie gata până la finele anului acesta, dar, dat fiind faptul că e pentru prima oră când asamblăm troleibuze cu mers autonom pe o distanță de 30 km, trebuie o perioadă mai mare de încercare și testări”, a explicat edilul interimar.

Potrivit lui Dorin Ciornîi, în parcul RTEC necesită a fi înlocuite circa 80 de troleibuze de tip vechi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram