/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ S-a promis reparația a opt pasaje subterane din Chișinău, dar nu se va repara niciunul

missing
10 decembrie 2018, ora 12:50

În luna ianuarie a acestui an, autoritățile municipale din Chișinău ne promiteau că pe parcursul anului vor fi reparate opt pasaje subterane din capitală. Deja în luna septembrie, prognozele au fost mai pesimiste, iar responsabilii de la Primăria Chișinău ne anunțau că se va începe reparația doar a unui pasaj, cel de la  stația de așteptare Spitalul Clinic Municipal nr. 1, de pe bulevardul Dacia. Astăzi, șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel, spune că până la finele anului nu va fi reparată nicio trecere subterană.

Din spusele lui Butucel, discuțiile cu compania privată care urma să se ocupe de reparația pasajului subteran de pe bulevardul Dacia au ajuns în impas: „Până în prezent nu am obținut de la ei o informație exactă”, a spus șeful de la transport.

În același timp, Vitalie Butucel spune că până pe 31 decembrie 2018, Institutul Municipal de Proiectări va prezenta trei proiecte de reabilitare a pasajelor, dar, lucrările vor începe doar dacă vor fi bani.

„Suntem pregătiți, dacă vor fi bani în buget. Aceste expertize sunt de nivelul reparațiilor capitale. Pasajele subterane se vor distruge și construi din nou, va rămâne numai scheletul lor”, a spus Vitalie Butucel.

La rândul lui, Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, i-a replicat șefului Direcției transport a a spus că trecerile subterane trebuie cel puțin iluminate și întreținute.

„Nu cred că, subteranele, în starea în care se află astăzi, nouă ne trebuie zeci de milioane ca ele să fie iluminate și întreținute”. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram