/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ I-a dat dreptate lui Șor. Decizia Curții de Apel privind utilizarea banilor din străinătate în campania electorală

missing
11 decembrie 2018, ora 12:25

Potrivit deciziei Curții de Apel, instanţa de fond a adoptat o hotărâre nefondată, examinând cauza în lipsa persoanei cu funcție de răspudere Ilan Șor, precum și a avocatului acestuia, prin ce s-a neglijat dreptul părţii, prevăzut de CEDO şi Codul contravenţional la un proces echitabil şi dreptul de a-şi susţine poziţia în vederea apărării sale.

Totodată, colegiul curții menționează că nu este clară poziția instanței care a stabilit data comiterii contravenției de utilizare a fondurilor venite din străinătate în cadrul campaniei electorale – 21 iunie 2018, or campania electorală în cadrul alegerilor locale noi din 20 mai 2018, a încetat pentru concurentul electoral Reghina Apostolova, desemnat de către Partidul Politic ”ŞOR” din momentul
anulării hotărârii nr.8 din 10 aprilie 2018 a Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. l „Cu privire la înregistrarea dnei Reghina Apostolova în calitate de candidat la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, desemnat de către PP ”ŞOR”, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în CECE mun. Chişinău nr. l” (în temeiul Hotărârii Judecătoriei Chişinău, sediul Centru din 11 mai 2018, devenită irevocabilă la data de 16 mai 2018).

Amintim că, Anatol Șalaru a depus un denunț la Procuratura Generală în privința Partidului Șor. Președintele PUN a cerut procurorilor să stabilească de unde formațiunea lui Șor a luat banii pentru campania electorală în alegerile locale din Chișinău, dar totodată și confiscarea a 200 de mii de lei, surse utilizate pentru promovarea candidatului Reghina Apostolova. Asta după ce instanța de judecată a stabilit că campania electorală a Reghinei a fost finanțată din străinătate și a eliminat candidatul din cursă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram